top of page

Gelukkig in 2018! We can be heroes . . . (wk 51)


'Life in one day is een geweldige film 'waarbij door participatieve bijdrage van velen over de hele wereld aan de hand van 7 vragen een 24ste julidag van 00.00 uur tot 23.59 uur wordt getoond in korte fragmenten in chronologische volgorde. Deze film spreekt aan als metafoor voor hoe ik Being Human in time of Agile mij voorstel: participatief, modern, inclusief, verwonderend, moverend, experimenteel, diep, accepterend, nu, dromen, vluchtig, volgende stap, doen.

Ik kan mij geen jaar heugen dat zo voor mij resoneerde, naar buiten en naar binnen toe. Dit jaar was een flow van blije en verdrietige,

leuke en onaangename,

beperkende en bevrijdende ervaringen.

Met focus op Being human in Times of Agile, Agile Consultancy, de rol van Scrum Master/Agile Coach, storytelling, De Vloer Op en Cognitive Edge was 2018 een vol en geweldig mooi jaar. De wekelijkse blurr's waren een rustpunt. Iedere vrijdagavond de week laten passeren en de patronen door de week zien, gaf rust, voldoening en inzicht.


Er is dan ook veel om dankbaar voor te zijn. Ik bepert mij tot 5 werk gerelateerde ervaringen en 5 ervaringen in de privé sfeer.

  • ik ben de mensen van AgileOnTheFly - Annemarie Veel, Freek Duynstee, Guido de wit, Hans Broeks, Ineke Kosse, Ocker Repelear van Driel, Martin Volders dankbaar voor hun doorzettingsvermogen en bereidheid om met mij in een wild experiment "Being Human in Times of Agile" te stappen en deze ook af te maken

  • ik ben de workshopleiders en alle betrokkenen bij het Agile Experience event dankbaar voor hun bijdrage waarmee 4 december een onvergetelijk event "Being Human in times of agile"is geworden: Dank Agaath, Marietta, Jefta, Frank, Eric, Eva, Ben, Fina, onno, Gudy, Petra, Suzanne, Sandra, Guillaume, Ineke, Annemarie, Hans, Simon Sakia, Nienke!

  • ik ben het Agile Transformation team dankbaar van Capgemini invent voor hun nieuwsgierigheid en support en vernieuwingsdrang: dank Eva, Eric, Bouchra, Elsa, Annemarie, Tessa, Jop!

  • Ik ben KLM dankbaar en dan met name de mensen van teams Delphi, team Safety Data Analytics, Scrum Summer/Autum en Kompas voor hun bereidheid met mij Agile werken te ontwikkelen in hun context en hun werk en mij de ruimte te hebben geboden ook nieuwe paden in Agile coaching toe te passen

  • Ik ben de collega's Capgemini dankbaar voor de mogelijkheden die zij gecreerd hebben om AgileOnTheFly te laten vliegen, de resources en support waren geweldig!

Meer buiten het dagelijs werk en minder zichtbaar voor velen die mij op het werk kennen, zijn er het afgelopen jaar ontwikkelingen geweest die mij gelukkig maken:

  • ik ben dankbaar dat Inge (mijn vrouw) en Peter (mijn zwager) beiden bij mij zijn nadat zij afgelopen jaar herstelden van een hartinfarct

  • ik ben gelukkig met het huwelijken van mijn beide kunderen. Vreni is in maart getrouwd met Nancy en Jalmar is in september getrouwd met Roos. In Juni verwachten Roos en Jalmar hun eerste kind.

  • onze poes Fluffy is ruim 18 jaar geworden en dit jaar overleden Het verdriet dat er op volgde doet mij beseffen hoeveel wij van haar in ons leven genoten hebben

  • Ik ben blij dat de IAF een nieuw bestuur heeft en dankbaar dat H. mij ruimhartig tegemoet is getreden

  • ik ben Scholen in de Kunst in het bijzonder de spelers en docenten Margreet en Angelique dankbaar voor de lessen improvisatie theater/ De Vlloer Op. Iedere week mijn broodnodige portie "in het hier en nu zijn en laten ontstaan".

Dankbaar zijn voor wat er is, is de basis om open te kunnen staan voor wat zich aandient. Afgelopen maandag 17 december heb ik ter afsluiting van het jaar met een een team ons geluk van het afgelopen jaar gevangen. In korte notities beschreven we wat ons geluk bracht, zowel van ons zelf als door toedoen de teamleden, en deden die notities opgevouwen in een geluksdoosje. Dat geluksdoosje kan mee naar een voorspoedig volgend jaar.


Want ook in 2019 biedt iedere dag de kans om ons geluk te proeven alsof het onze laatste dag is. "We can be heroes", zoals Bowie mij wakker zong toen ik 13 jaar was.

We're nothing, and nothing will help us Maybe we're lying, then you better not stay But we could be safer, just for one day


Comments


bottom of page