top of page

Don't stop me now! (wk 49)Tonight, I'm gonna have myself a real good time

I feel alive and the world I'll turn it inside out, yeah

And floating around in ecstasy

So don't stop me now don't stop me


Het is 4 december 2018. Het Agile Experience Event “Being Human in Times of Agile” bij Capgemini Leidsche Rijn is in volle gang. We zijn in de key-note experience in het auditorium. In vijf groepen delen de leden van AgileOnTheFly hun ervaring van het afgelopen jaar met het vangen verhalen. Kort daarvoor is afgetrapt met een dans, waarmee de toon van de avond al is gezet. Dansend openden we het event voorafgaand aan de key-note experience ‘Turn The Chair Around’


Die key-note experience heet zo, omdat met het omdraaien van de stoelen we in de ruimte een vijf ‘home’ creëren, vier in de hoeken van de ruimte en een cirkel in het midden. Ocker Repelaer Van Driel laat zien hoe wij afgelopen jaar verhalen hebben gevangen met muziek. Ineke Kosse (jarig!) en Annemarie Veel zetten de mensen in hun ‘home’ met stiften, wascokrijtjes en schetsboeken aan het werk om hun verhaal eerst te tekenen alvorens te vertellen. Guido de Wit in de cirkel laat de meest pure vorm van verhalen vangen zien met een verteller, een luisteraar en een host. Hij laat gelijk ook ervaren hoe het id om zelf met behulp van een techniek (CMOI-techniek) de verhalen vast te leggen. Hans Broeks en Martin Volders vangen de verhalen gebruikmakend van foto’s die de verhalen verteller heeft gemaakt. Freek Duynstee, Ronald Teeuw en Suzanne Mijnheer nemen hun groep mee in het analyseren van gevangen verhalen met theater.


Er wordt intens geluisterd en instemmend geknikt, Er wordt gelachen en meegeleefd. Verwondering is er over de snelheid waarmee de verhalen komen, de diepgang van de verhalen die gedeeld worden en de veiligheid die zo snel gevoeld wordt. Je kunt de verbinding bijna vastpakken in de ruimte.


Aan het einde van de key-note experience kunnen de deelnemers een lied van een voorselectie van 10 songs aangeven (klik hier voor de playlist), welk nummer zij het meest associëren met het gevoel dat er heerst. Die voorselectie is met de workshopleiders tot stand gekomen. Met het ‘winnende lied ”gaan we eindigen.


In het hart van Agile Experience vinden de workshops in break-out plaats. Totaal worden er 12 workshop verzorgd door een diversiteit aan fantastische workshopleiders die met bezieling hun workshop verzorgen. Inclusie, diversiteit, beoordelen in Agile teams, grenzen verkennen, jouw reis, community building in de organisatie, Agile managen, in je kracht zijn, liberating structures, rijker verantwoorden, ervaren van zelforganisatie, …


Aan het einde komt iedereen weer samen tijdens 'many voices one song' . We memoreren een belangrijk inzicht van het afgelopen jaar: dat iedereen permanent met elkaar het verhaal over …Agile….aan het maken is. Er is één winnend verhaal dat is permanent aan verandering onderhevig, Er zijn ook verhalen die niet gehoord worden en wel hun invloed uitoefenen.


Uit de enquete na aflop van de key -note experienve is een winnende song gekomen, als metafoor voor het winnende verhaal. Er was ook een song met weinig steun, En ook dat nummer mag gehoord worden, met elkaar zingen we zacht mee met One van U2.


En ja ,dan toch, het winnende nummer. Het is voelbaar in het moment, dit moment, deze magie van samen een, dit moment willen we vasthouden. En we willen meer en meeren nog een keer. Dus is er 21 januari a.s. op Blue Monday een Reprise. Ook voor hen die er dit keer niet bij konden. We zingen mee met Queen en we weten: ook morgen zullen we dit gevoel nog hebben. Dronken van verbinding gaan we naar huis,


Don't stop me now ('cause I'm having a good time, yeah yeah)

Don't stop me now (yes, I'm havin' a good time)

I don't want to stop at all

La da da da daah, Da da da haa

Ha da da ha ha haaa, Ha da daa ha da da aaa, Ooh ooh ooh


Comments


bottom of page