top of page

Streven met imperfectie | Verslag van een reis in teamleiderschap

Bijgewerkt op: 18 dec. 2022


Op 1 april 2020 startte ik als teammanager in het UMC Utrecht. Ik kwam ik met een plan, een missie, een persoonlijke opdracht om uit te vinden hoe Agile werken in de zorg is toe te passen. Hoe creëer ik perspectief op Agile werken vanuit mijn leidinggevende positie in een ziekenhuisorganisatie? Hoe kan ik met Agile werken (ook wel wendbaar-, innovatief-, of vernieuwend werken genoemd) bijdragen aan betere zorg door beter organiseren met IT?


Heb ik succes als manager of faal ik?


Over het doorleven van de rol van manager heb ik geschreven gedurende de acht maanden dat ik deel nam aan het leiderschapsprogramma van Connecting Leaders van UMC Utrecht.


In het schrijven van wat er gebeurt en hoe het gaat en wat er zich in mij afspeelt, wilde ik de ruimte creëren om te vertellen en reflecteren over mijn handelen. Geen afgeronde succesverhalen, maar verhalen waarin de gebeurtenissen onaf blijven, verhalen met een rafelig randje en misschien wel verhalen waarbij van alles in de soep loopt. Mijn imperfectie en, zo u wilt, mijn menselijkheid zet ik zo meer centraal.


Het verslag treft u hieronder.Streven met imperfectie - verslag van een reis in teamleiderschap
.pdf
Download PDF • 2.30MB

Kommentit


bottom of page