Imperfecte manager: functie elders?

Bijgewerkt: jun 27Het was een doordeweekse avond, bijna middernacht. Ik zit door mijn knieën tegenover mijn vrouw in de badkamer. Mantelzorg. Zij in de rolstoel. Pijn. Warm. Moe. Lukt niet. Opnieuw proberen. Weer niet. Machteloos. Verdriet. “Misschien moeten we toch eens nadenken over een verpleeghuis?”.


Ik voel een mix van perspectief en loslaten.


Het werk gaf die dag veel gedoe. Botsingen over de inzet van mijn team. Irreële verwachtingen. Tegengas geven. Ik hoorde mijn team mij beschermen. Roddels op andere afdeling. Functie elders? Lachen. Ik las een vacature die nog beter past op wat ik wil en kan dan wat ik nu doe en nog dichter bij huis. “Misschien moet ik solliciteren op die baan?”.


Ik voel een mix van perspectief en loslaten.


Na de opluchting volgt rouw en schaamte. Ik wil niet weg, ik kan blijven. Ben ik laf?

Weggaan is niet makkelijk. Weggaan is moedig. Blijven vraagt meer. Zolang ik op zoek blijf naar perspectief. We gaan het er over hebben. Ik zie lichtpuntjes…..


Ik voel een mix van perspectief en anders vasthouden. Ik blijf.


So if you want it to get stronger

You'd better not let go

You gotta hold on longer

If you want your love to grow

Hang on to your love Sade